HTML

kwind-camino

2011. februárjában végleg eldőlt bennem: végig szeretném járni a francia Camino-t. Ennek állomásairól, eseményeiről, történéseiről tervezem írni ezt a blogot...

Friss topikok

Linkblog

Aggodas...

2011.05.27. 17:57 Kwind

Hat.... Most egy kicsit el vagyok kenodve... Nem tudom hogy lesz a labammal.... Most eloszor fordult meg a fejemben, hogy nem biztos, hogy vegig tudom majd jarni. Nem a fejemben van a baj, akarom-szeretnem. A lenduletem is megvan hozza, de egyszeruen a labam nem nagyon tud "lepest tartani".

Legutobbi bejelentkezesem ota bejartuk Burgoszt. Mit mondjak... Gyonyoru volt. A varos is es a katedralis is lenyugozoen szep. Jo sok fotot csinaltam. Az albergue bar 170 fos nagy albergue volt, de nagyon modernt, mondhatni minden kenyelemmel ellatott volt. A lanyokkal egyeztetve megbeszeltuk, hogy Burgosztol megprobaljuk behozni azt az utat, amennyi kesesben vagyunk az eredeti tervhez kepest. Fromistara esett a valasztas, hogy odaig kellene eljutni valamilyen kozlekedesi eszkozzel, de vegulis Carrion de los Condesig el kellett, hogy menjunk (ez sajnos 85 kilometer), mert  ott tudtunk visszakapcsolodni a Camino utvonalhoz. Ezzel azt ertuk el, hogy egy napi elonyre tettunk szert az eredeti terveinkhez kepest es gyakorlatilag ket napig probaltuk pihentetni a labainkat a varosi setatol eltekintve.

Egy apaca idosek otthonaban szalltunk meg, eleinte nagyon szigoru volt a holgy, aki rendezgetett bennunket, de kesobb mar baratsagosabb volt. Segitettem a zoldsegek cipeleseben este nekik. Vettunk dinnyet a piacon, teleettuk magunkat. A maradekot nemi unszolas utan odaadtuk nekik. 

Talalkoztunk egy magyar lannyal is, aki viszont Andrassal talalkozott (az egyik fiu, akivel egyutt keztunk).  

Ma reggel indultunk tovabb gyalog, nagyon izgatottan vartam, hogy mit csinal majd a labam. Sajnos reggel kozel masfel oras aszfaltutat kellett megtenni, amit a legnehezebben visel a labam. Osszessegeben veve 24 kilometert tettunk meg, de az utolso negy mar inkabb vanszorgas volt. Igyekszunk nagyon lassan jonni, sokat pihenni, ennek ellenere ennyi sikerul. Nem is azzal van a baj, hogy tobbeet kene, hanem a fajdalommal. ( mi csak ugy mondjuk, hogy MBT-ciposre alakul at a talpunk.)

Ma egy Ledigos nevu telepulesen szalltunk meg egy nagyon hangulatos kis albergueben. Valaha szerintem istallo lehetett es ugy alakitottak ki a jelenlegi allapotot. A kocsma gyakorlatilag az albergue es a bolt is egyben. 75 lakos el itt mindossze, de nem ez a legkisebb telepules ahol eddig megszalltunk.

Szerencsere a hangulatunkkal nincs baj, mindig akad valami rohogni valo. Csak hat a labunk.... Ma meg unneplesre is van ok: Dori szuletesnapja van. Igyekszunk megtenni mindent, hogy ezt ne is tudja elfelejteni. :)

Ja igen es ma Calzadilla de la Cuezaban megleptuk Juditot a magyar hospitalerat, aranyos volt orult nekunk. Beszelgettunk egy kicsit aztan indultunk tovabb.

Egyebkent Burgosbol rengeteg zarandok ult buszra hosszabb-rovidebb tavok megtetelere. Azt hittuk csak mi - vagy meg nagyon kevesen valasztjak ezt a lehetoseget.

Az idojaras egyebkent teljesen valtozatos. Van, hogy odakozmalunk, mert annyira meleg van, de tegnap pl. elert egy hidegfront szellel es ma reggel a softshell dzsekiben es mellenyben menet kozben se volt melegem... Elegge vegletesek a napok.  Eso eddig hal Istennek nem sok volt, ennyi belefert.

Lassan elbucsuzom most.

Koszonom az idezetet, nagyon megfogott. Nem tudom, hogy mi lesz a labammal, lehet, hogy joval kevesebbet tudunk megtenni gyalog, mint amit szerettunk volna. Pedig annyira, de annyira joooooo!!!!!

Koszonom a biztatasokat, igyekszem jelentkezni megint ha lehet majd.

Zoli privátban megprobalok irni, ha sikerul, nezz ra arra is, ha van idod.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kwind-camino.blog.hu/api/trackback/id/tr22937136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z_ 2011.05.27. 20:46:34

Szia Klári!
Írtam mailt is :-)
Köszi a híreket, örülök, hogy jól vagy/vagytok!
A lábfájás szinte mindenkinél előjön, csak az a kérdés, hogy mennyire elviselhető, kezelhető.
(Erről többet a levelemben olvashatsz)
Ha tudtok, most utazgassatok, mert az utolsó 100km-re szükség lesz a lábatokra, ha szeretnétek oklevelet :-)
Szép időt és sok élményt!
Buen Camino! :-)

Aniko1010 2011.05.27. 21:09:00

Szia Klári!
Csak ahogy Zoli írta, örültünk a híreknek még ha lábfájás is volt benne. Ez van, meg a doki, aki Zolit is ellátta... aztán majd csak jobb lesz :)
puszi és ezer drukk
A

Attisbau 2011.05.28. 07:53:03

Szia kitartás.Mi is edzünk Dömös-Rám szakadék-kis kerűlővel Dobogó kő 14-15km,gyerekekkel.Nagyon élvezték, mi is.Kár hogy nem kamerázol,kocsmára az istálóban kíváncsi lennék,persze a tájra is.De remélem sok fotót készítesz.Hajrá szia.

szamira 2011.05.30. 18:52:41

Remélem azóta már jobb a lábad!
Kitartás!
Buen Camino!
süti beállítások módosítása