HTML

kwind-camino

2011. februárjában végleg eldőlt bennem: végig szeretném járni a francia Camino-t. Ennek állomásairól, eseményeiről, történéseiről tervezem írni ezt a blogot...

Friss topikok

Linkblog

Mi is az az El Camino?....

2011.04.16. 18:30 Kwind

Ezt a rövidke bejegyzést azoknak szánom, akik először hallanak az El Camino-ról. Ha valaki többet szeretne tudni, az interneten nagyon sok információ található magyar és idegennyelveken egyaránt. 

A Szent Jakab-út, spanyolul Camino de Santiago a világ harmadik legfőbb keresztény zarándokútja és az egyik Világörökségi helyszín 1993 óta. Több útvonal is létezik (Francia út, Ezüst út, Északi út, Angol út, a Jakab út, stb) melyek mindegyikében közös, hogy Santiago de Compostellába vezet, melynek székesegyházában Szent Jakab apostol földi maradványait őrzik. A legenda szerint az apostol holttestét  hajón hozták Jeruzsálemből Észak-Spanyolországba, sírját csodálatos fény jelölte meg. I.sz.800 óta - mióta a sírhelyet megtalálták - először kis kápolnát építettek, majd a XI. században készült a jelenleg is álló Bazilika épülete.

Az út napjainkra igen népszerűvé vált. Sokan, sokféle célból indulnak útnak: ma már nemcsak vallásos emberek, hanem azok is, akik keresik önmagukat, vagy különböző kérdéseikre a választ. Évente több, mint százezer ember kezdi meg vándorlását. Az egész világból érkeznek zarándokok, hogy a Camino-t, vagy egy részét végigjárják. A hosszú út megtétele, önmagunk legyőzése életre szóló élmény, mely megváltoztatja az embert.

A zarándokúthoz nem szükséges térkép: a sárga nyilak és a kagylók, amelyek a Camino jelképei mindenkit útba igazítanak.

A legnépszerűbb, a Camino Frances közel 800 kilométer hosszú. Az Út a Pireneusok lábánál lévő Saint Jean Pied de Port-tól indul és Pamplonát, Logronot, Burgost majd Leónt érintve éri el Santiagó de Compostellát. Ezt az utat szeretném én is végigjárni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kwind-camino.blog.hu/api/trackback/id/tr202831617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinga91 2011.04.21. 02:39:17

Szia!
Na tök jó ötlet ez a blog, így mindenről frissen kapjuk az infót!
Hát sok kitartást az úthoz a továbbiakban is! Ügyi legyél, és kérjük a sok-sok szép képet anyuval! :D
Puszi innen Dunakesziről! :)

Kwind 2011.04.21. 09:24:26

Szia Kinga!
Köszönöm a bíztatást. Azt hiszem időnként majd nagyon jól fog jönni!:)
Igyekszem majd a fotókkal is.
Pusza: én
süti beállítások módosítása